چه موقع باید فیلتر تصفیه آب را عوض کنیم؟

ساخت وبلاگ

چه موقع باید فیلتر تصفیه آب را عوض کنیم؟

چه موقع باید فیلتر تصفیه آب را عوض کنیم؟  این سوال بسیاری از کسانی است که از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده می کنند. در پاسخ به این سوال می بایست گفت: عوامل متعددی وجود دارند که بر اساس آنها زمان تعویض فیلتر تصفیه آب خانگی را می توان مشخص کرد. اما در مجموع چهار عامل زمان، میزان جریان عبوری، ظاهر و مزه در تعیین زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی تاثیر گذارند. در ادامه به هر یک از این عوامل بیشتر می پردازیم.

  • تعویض فیلتر تصفیه آب با توجه به زمان

در دستگاه تصفیه آب به صورت کلی از سه نوع فیلترهای پیش تصفیه که شامل فیلتر الیافی، فیلتر کربن بلاک و فیلتر کربن اکتیو است، استفاده می‌شود. لازم به ذکر است این فیلترهای پیش تصفیه پس از گذشت یک بازه زمانی ۶ ماهه می بایست تعویض شوند. البته ناگفته نماند این بازه زمانی شش ماهه مبتنی بر میزان استفاده از فیلتر می تواند تغییر کند. به عبارت ساده تر زمان تعویض فیلتر، هنگامی که استفاده از دستگاه  تصفیه آب خانگی از حد معمول بیشتر است، کاهش خواهد یافت.

  • تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی با توجه به جریان آب عبوری

کاهش عملکرد مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب خانگی و دبی عبوری از فیلترها اتفاقی است که با گذشت زمان زیادی که صرف پر کردن مخزن می‌شود رخ می‌دهد. و این موضوع بیانگر این مطلب است که فیلترهای دستگاه می‌بایست هرچه زودتر تعویض شوند.

در خصوص عواملی که در ابتدا به آنها اشاره شد می‌بایست به مورد اشاره کرد که این عوامل تنها تا حدودی مشخص کننده زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب هستند.

  • تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی بر اساس مزه آب

مزه آبی که از دستگاه تصفیه آب خانگی خارج می‌شود، زمانی که تغییر کند این بدین معناست که فیلترهای دستگاه می‌بایست تعویض شوند. اما تاثیر این عوامل بسیار اندک است.

  • تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی بر اساس ظاهر آب

هنگامی که شفافیت و زلالی آب خروجی از دستگاه تصفیه آب تغییر کند و مانند قبل نباشد و یا اینکه در آب خروجی از دستگاه شاهد ذرات معلق باشیم، این به این مفهوم است که فیلترهای دستگاه تصفیه آب نیازمند تعویض هستند.

از جمله عوامل دیگری که در تعویض فیلتر تصفیه آب تاثیر گذارند می‌توان به کیفیت آب ورودی، میزان مصرف آب، کیفیت فیلتر تصفیه آب، نوع فیلتر تصفیه آب و سایر قطعات، سالم بودن عملکرد دستگاه تصفیه آب و دمای آب نیز اشاره کرد.

  • کیفیت آب وردی

سطح کیفی آبی که وارد دستگاه تصفیه آب می‌شود، از جمله عوامل بسیار مهمی است که بر طول عمر تاثیرگذار است. آلودگی و سختی آب، موجب کاهش عمر مفید فیلتر تصفیه آب می‌شود. ظرفیت فیلتر به کار رفته در دستگاه‌های تصفیه آب با یکدیگر متفاوت است و هر کدام از فیلترهای تصفیه قادر به جذب آلودگی‌ ها و نا خالصی ‌های مشخصی هستند. زمانی که فیلتر تصفیه آب از این نا خالصی ‌ها و آلودگی ‌ها اشباع می‌شود، عملاً کارایی خود را از دست خواهد داد و نمی ‌تواند آلودگی ‌ها را جذب کند. زمانی که این اتفاق می‌دهد هرچه زودتر می‌بایست آن را تعویض کرد.

در رابطه با سطح کیفی آب می‌بایست به این موضوع نیز اشاره کرد که، مناطق مختلف از سطح کیفی آب متفاوتی نیز دارند. میزان کیفیت آب موضوعی است که در فصول مختلف سال نیز تغییر می‌کند.

  • میزان مصرف آب

نکته بسیار مهمی که در فیلتر تصفیه آب وجود دارد میزان برداشت آب تصفیه شده است طراحی هر یک از فیلترهای تصفیه آب برای میزان معینی از آب است و پس از اتمام آن دستگاه قابلیت خود را از دست خواهد داد.

میزان آب مصرفی دستگاه تصفیه آب اماکن عمومی و پر رفت و آمد همچون مدارس، سازمان ‌ها، ادارات، دفاتر کار و غیره با میزان مصرف آب خانگی متفاوت است و میزان مصرف آب خانگی تصفیه شده همواره کمتر از حد نهایی معین شده است.

  • کیفیت فیلتر تصفیه آب

به جهت تفاوتی که در سطح کیفی فیلترهای تصفیه شده تولیدی وجود دارد، طول عمر آنها نیز با یکدیگر متفاوت است. در ساخت فیلتر کربن پودری از کربن فعال درجه یک استفاده می‌شود و تنها میزان اندکی از آن از کربن است و بقیه آن با مواد بی‌ کیفیتی که فاقد جذب هستند پر شده است.

فیلتر کربنی که از کربن نا مرغوب و بی‌ کیفیت ساخته شده به سرعت از آلودگی ‌ها و نا خالصی ‌ها اشباع می‌شود و قابلیت خود را از دست می‌دهد. این در حالی است که فیلتری که ۱۰۰ در صد از مواد درجه یک در ساخت آن استفاده شده حجم زیادی از آلودگی ‌ها را به خود جذب می‌کند و از طول عمر بالایی برخوردار است. در ضمن از فناوری به کار رفته در ساخت فیلتر تصفیه آب و تاثیر آن بر طول عمر مفید فیلتر تصفیه نیز نمی‌ توان غافل شد. به عنوان مثال زمانی که در ساخت فیلتر الیافی از چندین لایه استفاده شود، این فیلتر حجم زیادی از گل و لای را می‌تواند به خود جذب کند اما اگر تنها از یک تک لایه در آن استفاده شود رسوبات بر روی لایه اول نشت گرد موجب خرابی آن می‌شوند.

عواقب عدم تعویض فیلتر تصفیه آب

اگر فیلترهای تصفیه آب به موقع تعویض نشوند، دستگاه تصفیه آب در دراز مدت دچار عواقب متعددی خواهد شد. از جمله مشکلاتی که در پی عدم تعویض فیلتر رخ می دهد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. از دست دادن توان دستگاه در تصفیه آب شهری
  2. آسیب دیدن قطعات برقی دستگاه و همچنین عدم عملکرد مناسب شیرهای برقی
  3. کاهش سطح کیفی آب آشامیدنی تصفیه شده
  4. نیم سوز شدن پمپ تصفیه آب و از دست دادن توان در ایجاد فشار آب دستگاه تصفیه
  5. ورود املاح مضر و محلول در آب لوله کشی شهری و بو گرفتن مخزن و عدم امکان شستشوی آن

البته لازم به ذکر است عدم تعویض به موقع در نهایت، دستگاه تصفیه آب را دچار مشکل جدی کرده هزینه‌های سرویس و تعمیر آن را افزایش می‌دهد. در ضمن رسوباتی که در آب لوله کشی شهری وجود دارند نیز می‌توانند وارد محفظه فیلترها و اتصالات شده آنها را دچار فرسودگی کنند و این موضوع حوزینگ و محفظه فیلترها را در معرض نشتی زیاد و یا ترک قرار می‌دهد. با توجه به این موارد همواره توصیه می‌شود در یک بازه زمانی مشخص از طریق کارشناسان مربوطه اقدام به سرویس و تعویض دستگاه تصفیه آب شود.

آشنایی با بهترین نوع فیلتر تصفیه آب

آنچه مسلم است انواع مختلفی از فیلتر تصفیه آب، از برند های معتبر و سرشناس و همچنین متفرقه در بازار وجود دارند. به منظور فیلترهایی که در مراحل اول تا سوم فرآیند تصفیه مورد استفاده قرار می گیرند، فیلترها از قیمت ۵ تا ۵۰۰ هزار تومان برخورد دارند.

 به جهت کاهش و یا افزایش میزان درصد کربن اکتیوی که در فیلترها وجود دارد، فیلترهای تصفیه آب با یکدیگر متفاوت هستند.

فیلترهایی که نا مرغوب و بی ‌کیفیت هستند، طول عمر کمتری داشته در زمان استفاده نظر کاربران را به خوبی جلب نمی ‌کنند و ممکن است علاوه بر قطعات برقی دستگاه تصفیه آب خانگی به پمپ و مخزن نیز صدمه وارد کنند.

کربن گیری دستگاه تصفیه آب

پس از انجام تعویض فیلترهایی که در مرحله اول تا سوم قرار دارند، حتماً می‌بایست شیر تنظیم و یا شیری که به آن شیر مکش می‌گویند را باز نموده، اجازه دهیم آب از شیر خارج شده به روی سینک بریزد. اهمیت انجام این کار به جهت از مدار خارج شدن ممبران دستگاه و شستشوی کربن درون فیلتر دوم و سوم است.

زمانی که این مرحله فراموش شود و یا به عبارتی جا انداخته شود و پس از تعویض فیلتر سختی آب آشامیدنی کاهش نیابد، این بدین معناست که ممبران اسمز معکوس دستگاه در مرحله چهارم سوخته است.  

در خصوص فیلتر ممبران می‌بایست گفت: این مرحله از دستگاه در واقع گران‌ ترین مرحله فیلتراسیون محسوب می‌شود و موجب انجام فرآیند تصفیه و کاهش میزان سختی آب آشامیدنی می‌شود. پس توجه به این مرحله از فرآیند فیلتراسیون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

نکات حائز اهمیت در تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب

  • به منظور مشخص کردن زمان دقیق تعویض فیلترها لازم است، زمان آخرین باری که اقدام به تعویض فیلترها شده در دفترچه و یا تقویم درج شود.
  • در زمان عوض کردن فیلتر توجه داشته باشید حتماً از دستکش استفاده شود.
  • به سبب حجم بالای آلودگی‌هایی که فیلتر به خود جذب کرده بعد از انجام تعویض، فیلتر قبلی را در کیسه پلاستیکی گذاشته آن را دفع کنید.
  • شستشوی دست ‌ها به وسیله آب و صابون بعد از تعویض فیلترها یکی از نکات بسیار مهم محسوب می‌شود.
  • شیر آب خروجی را باز کرده و بدون استفاده از آن اجازه می دهیم چند ثانیه آب از دستگاه خارج شود. از این طریق آلودگی هایی که ممکن است در دستگاه وجود داشته باشد یا آلودگی هایی که به تازگی وارد دستگاه شده و یا حتی گرد و غبار همگی از این طریق از دستگاه خارج می‌شوند.
  • آب خارج شده در این مرحله می‌تواند در آبیاری گیاهان مورد استفاده قرار گیرد.

زمان تعویض فیلتر تصفیه آب الیافی

فیلتر الیافی که به آن فیلتر تصفیه آب پروپیلن می‌گویند قادر به حذف شن و ماسه، ذرات معلق، گل و لای، زنگ زدگی لوله‌ ها و غیره است.

این نوع از فیلتر تصفیه آب، تمامی ذراتی که  تا ۵میکرون هستند را می تواند جذب کند. در رابطه با فیلتر تصفیه آب الیافی نکته بسیار مهمی که می‌بایست به آن اشاره کرد این است که، این نوع فیلتر از قابلیت شستشو برخوردار نیست و لازم است پس از اتمام زمان مشخص شده برای آن، فیلتر را با فیلتر جدید تعویض کرد.

زمانی که فیلتر الیافی ذرات شناور درون آب را جذب می‌کند رنگ آن تغییر کرده قهوه‌ ای رنگ می‌شود. با اشباع شدن ظرفیت در این نوع فیلتر تصفیه، شاهد آن هستیم که رنگ قهوه ‌ای آن تیره‌ تر می‌شود.

به علت آنکه زمان معاوضه فیلتر الیافی با فیلتر جدید را به درستی نمی ‌توان مشخص کرد، پس از بازه زمانی ۳ تا ۴ ماه آن را تعویض می‌کنند.

پس از گذشت ۳ تا ۴ ماه فیلتر الیافی فاسد شده، دیگر نمی‌ تواند ذرات درشت را جذب کند و همین موضوع در نهایت به فیلترهای بعدی دستگاه آسیب می ‌رساند.

زمان تعویض فیلتر تصفیه آب کربن فعال

گازهای شیمیایی و کلری که در آب حل شده‌اند از طریق فیلتر کربن اکتیو یا فیلتر کربن فعال از بین می ‌روند و از این طریق بو و طعم آب بهتر می‌شود.

فیلتر کربن های مختلف از ظرفیت‌های مختلفی برخورد دارند و هر کدام از آنها قابلیت حذف آلودگی ‌های معینی را دارند. هنگامی که فیلتر کربن از آلودگی ‌ها اشباع می‌شود، اتفاقی که رخ می‌دهد این است که آلودگی ‌ها دیگر وارد منافذ فیلتر نشده و تنها از کنار آنها می‌گذرند.

در گام نخست از مرحله فیلتراسیون زمانی که فیلتر از نوع فیلتر یک میکرون باشد دقت بالایی از فیلتراسیون را شاهد خواهیم بود .  زمانی هم که  این نوع فیلتر به سرعت و به موقع تعویض شود بر طول عمر آن افزوده می‌شود.

در فیلتر الیافی که فاقد کیفیت است از یک UDF استفاده می‌شود.   در این نوع فیلتر نا خالصی‌ های درشت آب از فیلتر تصفیه عبور کرده وارد منافذ میکروبی فیلتر کربن می‌شوند و این موضوع در نهایت موجب می‌شود مدت زمانی که به جهت حذف مواد شیمیایی لازم است در حذف نا خالصی ‌های آب صرف شود

نکته‌ای مهمی می بایست به آن اشاره کنیم این است که، هرچه کربن استفاده شده در فیلتر فعال ‌تر باشد، فیلتر از قابلیت جذب بسیار بالاتری برخوردار خواهد بود. زمانی هم که در ساخت فیلتر از موادی که سطح کیفی پایینی دارند استفاده شود، این نوع فیلتر در ماه اول جذب مناسبی از آلودگی ‌ها را انجام داده به سرعت اشباع می‌شود.

عواملی چون سطح کیفی فیلتر، فناوری طراحی و تولید فیلتر و همچنین جنس فیلتر کربن پودری از اهمیت قابل توجهی برخوردارند.

برای آنکه زمان تعویض فیلتر کربن پودری را متوجه شویم می‌بایست به زمان تعویض فیلتر الیافی توجه داشته باشیم فیلتر الیافی پس از سه ماه می‌بایست تعویض شود با توجه به این موضوع، بعد از ۳ تا ۴ ماه می‌بایست فیلتر کربن نیز به تبع آن تعویض شود.

آشنایی با سه فیلتر تصفیه آب

فیلترهای ۱ ۲ و ۳ در بیشتر مواقع با عنوان سه فیلتر تصفیه آب شناخته می‌شوند. این فیلترها فیلترهایی هستند که در بخش پایینی دستگاه قرار می‌گیرند. سه فیلتر ممبران، پست کربن و مینرال نیز سه فیلتری هستند که در بخش فوقانی دستگاه تصفیه آب قرار داده می شوند و به صورت همزمان عمر مفید خود را از دست می دهند و تعویض هر سه فیلتر در یک زمان کار عاقلانه ‌ای نمی ‌باشد.

به وسیله سه فیلتر بالایی می توان مانع از ورود ذرات درشت ‌تر از ۵ میکرون و همچنین عبور املاح ضد  عفونی کننده‌ای که در آب لوله کشی شهری وجود دارند، شد.

کلر و موادی مانند کلرامین از جمله مواد ضدعفونی کننده ای هستند که به آب لوله کشی شهری اضافه می‌شوند و به وسیله آنها در مناطقی که بیماری‌های شدید و مشکلات باکتریال سلامت افراد را به خطر می‌ اندازد، از بروز چنین مشکلاتی پیش گیری کرد. البته لازم به ذکر است، بدین منظور در این مناطق از کات کبود نیز استفاده می شود.

بعد از آنکه مواد ضدعفونی کننده به  آب شهری اضافه می‌شوند، می‌بایست درصدد از بین بردن آنها اقدامات لازم را انجام داد. به جهت وسعت زیاد شهرهای بزرگ انجام این کار مستلزم صرف هزینه بسیاری است. در ضمن فلورایدی که در آب شهری وجود دارد، برای بدن بسیار مضر بوده با گذشت زمان در افراد موجب بیماری سرطان می‌شود و دندان افراد را نیز در معرض پوسیدگی قرار می‌دهد. به همین جهت در زمان تعویض فیلترهای پایین دستگاه تصفیه (هر سه فیلتر) می بایست اقدام به جایگزینی آنها با فیلتر های جدید کرد. البته تعویض این فیلتر ها هر چهار تا شش ماه یک بار صورت می گیرد.

در شهری چون خوزستان که از جمله شهرهایی است که رسوبات بزرگ شنی و سنگ ریزه دارد، مرحله اول فیلتراسیون یعنی فیلتر پلی پروپیلن را زود به زود تعویض می‌کنند. تعویض ماهانه فیلتر اول در بیشتر مواقع در مناطقی که رسوبات درشت‌تر از حد معمول دارند، صورت می‌گیرد.

زمان تعویض فیلتر تصفیه آب ممبران

مناطق مختلف با توجه به سختی آبی که دارند در حدود یک تا یک سال و نیم پس از نصب دستگاه تصفیه می‌بایست اقدام به تعویض فیلتر چهارم خود نمایند. در واقع زمانی که طعم آبی که وارد دستگاه تصفیه می‌شود با آب خروجی از آن یکسان است بدین مفهوم است که زمان تعویض فیلتر فرا رسیده است.

طول عمر فیلتر ممبران در بهترین نوع دستگاه‌های تصفیه آب خانگی از نوع تایوانی که در آنها از فیلتر آمریکایی استفاده شده پنج سال است.

از طریق شیوه‌های مختلفی می‌توان بر طول عمر مفید فیلتر ممبران افزود. از فیلتر ممبران همواره با عنوان قلب فیلتر اصلی دستگاه تصفیه آب یاد می‌شود. این فیلتر در مقایسه با سایر مراحل فیلتراسیون از قیمت بیشتری برخوردار است. سرویس منظم و دوره‌ای مراحل اول تا سوم و همچنین پنجم تا هشتم در افزایش زمان تعویض فیلتراسیون  بوده و از شیوه‌های مهم در این زمینه محسوب می‌شود.

عدم توجه به سرویس دوره‌ای و منظم فیلترهای پایینی موجود می‌شود در مراحل اول، دوم و سوم فیلتراسیون شاهد عبور املاح درشت‌تر باشیم. این ذرات با گذشتن از این مراحل به منافذ بسیار ریز بافت ممبران وارد شده موجب گرفتگی آنها می‌شوند و در نهایت بر سختی آب تصفیه شده اضافه می‌شود و فرآیند تصفیه به درستی صورت نمی‌ گیرد.

بررسی و تشخیص سختی آب آشامیدنی از طریق دستگاه تی دی اس متر و یا به وسیله تی دی اس سنج آب آشامیدنی صورت می‌گیرد. اگر این میزان کمتر از عدد ۱۰۰ باشد، نیازی به تعویض فیلتر نیست و اگر بیش از عدد ۱۰۰ باشد لازم است در اسرع وقت اقدام به تعویض فیلتر نمود.

آب با فشار پمپ تصفیه آب و با فشار بالا به درون فیلتر ممبران وارد می‌شود و سپس همه املاح زیان آور و مضر را از آن خارج کرده موجب تصفیه آن می‌شود. این نوع فیلتر تصفیه که تنها مولکول آب را از خود عبور می‌دهد  اقدام به اضافه کردن املاح مفید در مراحل بعد می‌کند. لازم به ذکر است فیلتر ممبران تنها املاحی که ابعاد٠،٠٠٠۱دارند را از بین می برد.

فیلتر پست کربن

فیلتر تصفیه مرحله ششم که با عناوین خطی اصلاح شده و پست کربن شناخته می‌شود در دستگاه تصفیه آب نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. این مرحله از فرآیند فیلتراسیون در واقع دستگاه آب شیرین کن خانگی می‌باشد و موجب بهتر شدن رنگ و طعم آب شرب مصرفی می‌شود.

تلخی آب شرب پس از گذشت آب از کربن خطی از بین رفته، طعم آن همچون طعم آب معدنی می‌شود. از مشکلاتی که در پی عدم تعویض به موقع فیلتر پست کربن رخ می‌دهد می‌توان به تلخی آب و زرد شدن آب تصفیه شده اشاره کرد. عمر مفید فیلتر کربن یک تا یک سال و نیم است، البته این بازه زمانی ارتباط مستقیم با سطح کیفی آب منطقه دارد.

فیلتر پست کربن که فیلتر ۱۰ اینچی است در دو طرف خود اتصالات کوئیک فیتینگ یا اتصالات سریعی که بدون استفاده از نوار تفلون و رزوه آب بندی شده‌ اند، دارد.

کربن به کار رفته در درون فیلتر پست کربن از پوسته نارگیل بوده به همین علت کاملاً گیاهی می باشد.

فیلتر منیرال

فیلتر منیرال فیلتری است که در مرحله ششم از تصفیه قرار دارد ین فیلتر نیز همچون فیلتر مرحله پنجم تصفیه می‌بایست بسته به شرایط مختلفی چون سطح کیفی آب منطقه محل سکونت و تعداد اعضای خانواده پس از گذشت یک سال تا یک سال و نیم یک بار تعویض شود.

تعویض  به موقع فیلتر منیرال موجب می‌شود آبی مصرفی فاقد مواد مضر باشد. در رابطه با ویژگی ظاهری این نوع فیلتر می بایست گفت: فیلتر منیرال فیلتری است که پوسته آن به رنگ زرد است.

شیوه فعالیت فیلتر مرحله ششم یا فیلتر منیرال به این صورت است که، املاح مفیدی چون سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم را به وسیله فیلتر ممبران مرحله چهارم تصفیه کرده به آب شرب مصرفی انتقال می دهد. این فیلتر تاثیر بسزایی در میزان کاهش سختی آب آشامیدنی تصفیه شده داشته و موجب برطرف شدن سختی آن می‌شود.

نکته دیگری که در رابطه با فیلتر منیرال می بایست به آن اشاره کرد این است که این نوع فیلتر سختی آب را در حدود عدد ۳٠ تا ۱٠٠ نگه می دارد.

 

تجهیزات سرمایشی و گرمایشی...
ما را در سایت تجهیزات سرمایشی و گرمایشی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر maede-farshian بازدید : 11 تاريخ : چهارشنبه 29 فروردين 1403 ساعت: 18:16